Mersin Mut Belediye Başkanı: Türkiye’nin en kaliteli sofralık kayısıları Mut’ta üretiliyor
Yeni kayısı hasadı dönemi hakkında bilgi veren Mersin Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, “Türkiye’de sofralık kayısı denilince akla Mut, zeytin denilince Mut, sıfır asit denilince de akla Mut geliyor. -Zeytinyağı Erik denilince Mut, tarım denilince de Mut akla gelir” dedi.
Türkiye sofralık kayısı üretiminde birinci sırada yer alan Mersin’in Mut ilçesinde hasadın ay sonunda başlaması bekleniyor. Hem iç hem de dış piyasaya gönderilen kayısılar değerli bir gelir kaynağı sağlıyor. Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, sofralık kayısının bu yıl hem iç piyasada hem de ihracatta artacağını belirtti. Şeker, “Bunu tüm Türkiye’ye duyurmak ve Mut’un en büyük pazar payından faydalanması için mücadele ediyoruz.”
Türkiye’de sofralık kayısı üretiminin yüzde 90’ının ilçelerinde yapıldığına işaret eden Şeker, “Mut’un tarımda çok değerli bir yeri var. Türkiye’de sofralık kayısı denilince akla Mut, zeytin denilince de, Mut, erik denilince Mut, tarım denilince de Mut akla geliyor: “Türkiye’de en kaliteli ürünün Mut’ta üretildiğini hepimiz biliyoruz. Sofralık kayısı üretiminde Mut rakipsiz ve bunu tüm Türkiye’ye ve dünyaya duyurmaya çalışıyoruz ki Mut en büyük pazar payından yararlansın, herkesin bilmesini istiyorum” dedi.
Mut üreticisinin her zaman yanında olduklarını belirten Şeker, “Yine bir kayısı dönemine geldik. Nisan ayında açık alanda sofralık kayısı satışı başlayacak. İlçeye elliden fazla ihracatçı geliyor. Bu ihracat demek. kayısılarımızı ülkelere.Mutlu olduklarında huzurlular ve geleceğe inançla bakıyorlar.Mut Belediye Başkanı ve Mut evladı olarak sonsuza kadar tarımın yanındayız. ister gram ister mil” dedi. . – MERSİN